Barcelonès Nord

Aposta ferma pel HUB de coneixement pel desenvolupament sostenible i per la pau

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les socialistes del Barcelonès Nord volem que l'àrea de les Tres Xemeneies, entre Sant Adrià de Besòs i Badalona, esdevingui un pol d'atracció i desenvolupament de tot el Barcelonès Nord.

Tres xemeneies
Tres xemeneies

Amb el Salvador Illa com a President aconseguirem que el projecte de les Tres Xemeneies al voltant de la creació del HUB sigui un projecte referent a nivell local, comarcal, nacional i internacional.

En aquest sentit, propiciarem un acord polític ampli que acceleri la negociació amb institucions que han de facilitar que el projecte funcional “HUB” sigui una realitat.

El projecte vol concórrer als fons europeus NEXT GENERATION, per a la Recuperació, Transformació i resiliència. España és el segon país europeu que més rebrà, 140.000 milions d’euros, dels quals més de la meitat (72.700 M) en transferències directes, a fons perdut, i la resta en prèstecs.

D’aquest montant, el 70% es desemborsarà entre aquest any i el vinent. Els pressupostos generals de l’estat ja inclouen, d’avançada, més de 27.000 milions. Esperem un impacte en el PIB de més de 2’5 punts anuals i la creació de 800.000 llocs de treball.

Aquest Pla del Gobierno vol incidir en la MODERNITZACIÓ DE L’ECONOMIA I amb la creació D’OCUPACIÓ, amb TRANSICIÓ ECOLÒGICA, DIGITAL, LA COHESIÓ SOCIAL I TERRITORIAL I LA IGUALTAT.

Les ciutats de Badalona i Sant Adrià de Besòs estan treballant de forma conjunta per tal de presentar la fórmula efectiva que permeti al projecte Hub accedir al programa Next Generation que té per objectiu recolzar els estats membres de la Unió Europea a la seva recuperació i resiliència, rellançant la seva economia davant la crisi.

Aquesta setmana la diputada a Madrid, Lídia Guinart, ha visitat la zona acompanyada de Filo Cañete, tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, i d'Helena Bayo, regidora a l'Ajuntament de Badalona. Ambdues són candidates per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest 14 de febrer.

El Hub del Coneixement del Barcelonès Nord facilitarà l’accés a formació en competències professionals relacionades amb la indústria 4.0 a joves i persones desocupades, aglutinarà emprenedors i talent al voltant dels tres ecosistemes de la regió (energia, enginyeries, salut i alimentació), i dignificarà el sector litoral amb criteris de biodiversitat i sostenibilitat, amb la finalitat de reduir les desigualtats i el risc d’exclusió social i posar les bases per a un nou model econòmic més sostenible i competitiu.