Barcelonès Nord

Carta a Pere de José i Hermens

  • MONTGAT
  • Actualitzat:
  • Creat:

Pere de José i Hermens, qui va se alcalde de Montgat de 1979 a 1999 va morir el 15 d'abril a l'edat de 89 anys.

Carta dels companys i companye de l'agrupació de Montgat.

Estimat amic i company.

Pere, has marxat però no per sempre.  Siguin les meves primeres paraules un missatge d’escalf i condol a familiars, companys, amics i amigues. Perquè estaràs al llarg dels anys en el nostre record, per haver escrit una part important de la història col·lectiva del nostre poble. Una història important i brillant, una història plena de les seves il·lusions i conviccions. I, sobretot amb molt, molt de treball; i és que en Pere era conegut com ¨la gota malaia¨.

Després de quaranta anys de dictadura, l'any 1979 arriben les primeres eleccions democràtiques i al capdavant de la llista del PSUC va ser escollit Alcalde de Montgat. El primer Alcalde de la democràcia !!!!!

Aquí comença el seu compromís polític amb el nostre poble, que va continuar després de quatre anys liderant el projecte del PSC fins l'any 1999. Eren temps en que tot estava per fer i tot era possible. La seva capacitat de treball i el seu saber estar amb les administracions supramunicipals existents a les hores sí que va fer va fer possible la gran transformació de Montgat en el meravellós poble que és avui.

Una transformació que ha estat possible gràcies a molts projectes, alguns dels quals és de justícia esmentar:

  • Compra dels terrenys de Can Casanovas i que van fer possible la construcció del CAP i el Jutjat de Pau.
  • Adquisició dels terrenys del destacament militar d’artilleria del Ministerio de Defensa i que en la actualitat és el Parc de Les Bateries.
  • Adquisició dels terrenys del Pla de La Concòrdia que van permetre la construcció del Vial de la Unió com a element de comunicació entre els nostres barris, el Pavelló Poliesportiu Municipal i el Camp de Futbol.
  • La construcció del Casal Joan Maragall per a la nostra Gent Gran.
  • El trasllat del nostre poble de una potent indústria química amb fàbriques contaminants que van fer possible la recuperació de la nostra façana marítima. Montgat passava a ser un poble que ja no va viure mai més d’esquena al mar.
  • El soterrament de la B-20 al seu pas per Montgat i la construcció del Parc del Tramvia. Us imagineu centenars de millers de vehicles passant en superfície pel mig del nostre poble? Com deia en Pere, només ens faltaria la ¨quarta barra¨ a Montgat.
  • La recuperació de la nostre platges com a element essencial del nostre lleure.

De ben segur que ens deixem projectes que també han millorat las nostre qualitat de vida però hem cregut que aquests son mereixedors de ser posats en valor. I és que en Pere va ser sens dubte l' Alcalde de ¨tothom¨. Així ho van reconèixer els nostres veïns i veïnes fent-li mereixedor de la seva confiança molt majoritària durant vint anys.

Pere, ha estat un orgull i un honor haver compartit amb tu aquesta part de la nostra vida. Et recordarem sempre i volem que Montgat també et recordi per sempre. Comencem a treballar perquè això sigui possible.

Gràcies, moltes gràcies Pere, gràcies pel teu treball, per la teva honestedat, per la teva complicitat, per la teva proximitat i pel teu compromís amb tots i totes nosaltres.

Paraules clau: