Barcelonès Nord

Comunicat del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tiana

  • COMUNICAT
  • Actualitzat:
  • Creat:

Comunicat del grup municipal socialista deprés del darrer ple municipal celebrat el passat 27 de juliol

NOTA DE PREMSA DEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

Un cop reunit el grup municipal socialista de Tiana i després d’analitzar la situació sobrevinguda en el passat Ple de 27 de juliol de 2021 volem expressar el següent:

En primer lloc, manifestar el nostre compromís i el respecte a l’Acord sobre el codi de conducta en relació amb el transfuguisme en les corporacions locals subscrit l'any 1998 pel ministre d'Administracions Públiques i les formacions polítiques i que va ser renovat al setembre de l'any 2000, maig de 2006 i, més recentment, al novembre de 2020 amb una addenda anomenada "Pacte per l'Estabilitat Institucional i lluita contra el transfuguisme polític”. Volem emfatitzar també que els dos regidors del PSC refermem el compromís amb el compliment del Codi ètic de la nostra formació política.

En segon lloc, el grup municipal socialista ni va fer cap pacte en el seu meu moment quan vam decidir entrar a formar part del govern amb JuntsxCat. Ni tampoc, té ni tindrà cap pacte amb la regidora que ha abandonat la formació política esmentada amb un nou acte de transfuguisme polític, que no avalem en absolut.

Tanmateix, ens desmarquem de les afirmacions que s’han fet públiques després del darrer Ple. Considerem i demanem al grup municipal d’ERC a Tiana per tal que de manera urgent el seu portaveu faciliti explicacions públiques, en referència a la transcripció sobrevinguda durant la sessió amb la regidora no adscrita.

Per últim, el Grup Municipal del PSC de Tiana considera que aquest fet, gravíssim al nostre entendre, arriba per sumar-se a un seguit d’esdeveniments que estan enrarint el clima social, polític i civil de la nostra vila en els darrers mesos. Per aquest motiu, l’hem posat en coneixement de la Junta Gestora de l’Agrupació, del Federació del PSC del Barcelonès Nord i dels òrgans nacionals del Partit perquè pugui ser analitzat i amb les conclusions elevar el corresponent dictamen a l’assemblea de Tiana el més aviat possible.

Consegüentment prendrem la  decisió que avalada per la nostra militància, que es sobirana, condueixi a la normalitat de la vida política del nostre poble, sempre amb la intenció de continuar treballant per la millora del benestar de tota la població de Tiana.

A Tiana 30 de juliol de 2021

Paraules clau: