Barcelonès Nord

El PSC guanya les eleccions al Barcelonès Nord

  • Actualitzat:
  • Creat:

Les cinc agrupacions del Barcelonès Nord han obtingut un gran resultat a les eleccions generals celebrades el passat diumenge 28 d’abril.

Un total de 63.715 ciutadans i ciutadanes han confiat en la proposta de Pedro Sánchez i Meritxell Batet per encapçalar el govern de l’Estat. A Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs el PSC ha estat el partit guanyador de les eleccions amb increments de més del 8% respecte a les eleccions de 2016.

Els i les socialistes del Barcelonès Nord tenim poc més del 27% dels vots a la comarca, el que representa dos punts i mig més que la circumscripció de Barcelona (24,66%). El resultat més aclaparador ha estat el de Santa Coloma de Gramenet que amb prop de 22 mil vots ha assolit el 37,8% dels vots. D’aquesta manera es converteix en el millor resultat de ciutats de més de 50.000 habitants a la província de Barcelona.

Pel que fa a Badalona amb prop de 34 mil vots s’emporta el 28,9 % dels sufragis. Sant Adrià de Besòs, per la seva part, també ha obtingut un percentatge molt important amb gairebé el 32%. A Montgat el PSC ha estat la segona força amb un 21,4% dels vots, mentre que a Tiana ha quedat en tercer lloc amb un 15,8 dels vots.

Aquests resultats suposen que la nostra companya, la colomenca Lídia Guinart, tornarà a ocupar el seu escó de diputada a Madrid. En aquestes eleccions el Barcelonès Nord tenia a Guinart i al badaloní Sergi Navarro a les llistes del Congrés i a la badalonina Andrea Zapata com a suplent al Senat.

El Primer secretari de la Federació del Barcelonès Nord Esteve Serrano ha declarat que “aquest resultats ens animen a continuar treballant per consolidar les alcaldies a Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià; i per lluitar per les de Montgat i Tiana”. Per Serrano els resultats del Barcelonès Nord son el fruit “de la gran proposta del PSOE i del President Pedro Sánchez, però també del treball i dedicació de tots i totes les militants i simpatitzants que han treballat durant aquesta campanya”. En aquest sentit ha agraït el temps i dedicació de “tota la militància que, amb una Setmana Santa, pel mig s’hi ha deixat la pell a la campanya. També als i les interventores i apoderades que han seguit la jornada electoral”.

Paraules clau: