Barcelonès Nord

El PSC presenta 12 esmenes als pressupostos generals de l’Estat del Barcelonès Nord per un valor de 52 milions d’euros

 • Actualitzat:
 • Creat:

La diputada colomenca Lídia Guinart ha coordinat la presentació d’esmenes dels municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Tiana.

La diputada al Congrés de Madrid, Lídia Guinart, ha presentat un total de 12 esmenes referents a diferents inversions que s’haurien d’incloure als Pressuposts Generals de l’Estat (PGE) per a l’exercici 2018 al Barcelonès Nord.  Aquestes propostes suposen la quantitat de 52 milions d’euros que el grup parlamentari socialista reclama per a la zona.

Guinart afirma que “els i les socialistes creiem que el Barcelonès Nord necessita clarament una forta inversió per part de l’Estat. Després de molts anys de govern del PP en els que no hem vist cap mena d’aposta pel nostre territori, és hora que es millori la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes a través de millores d’infraestructures i de inversions en cultura”.  La diputada colomenca afegeix que “els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 incompleixen, un any més, amb Catalunya i amb l’Estatut. L’acumulació de necessitats i incompliments per part del PP és ja molt greu i urgeix donar-hi solució”.

Badalona

El municipi de Badalona és el que més esmenes a presentat. Àlex Pastor, president del grup municipal socialista i Primer secretari del PSC a Badalona opina que “les esmenes presentades als PGE per part dels i les socialistes demostren el greuge comparatiu amb la ciutat de Badalona per part del  govern de l’Estat. Són inversions en infraestructures de la seva competència que hauríem de transformar Badalona”. Pastor afegeix que “els badalonins i les badalonines saben que poden confiar en l’acció institucional del PSC. Ens hi deixem la pell a l’ajuntament però també a la resta d’institucions. Badalona, els interessos de la seva gent, hi són presents al Congrés de Madrid”. Llista d’esmenes de Badalona:

 1. Finalització del Passeig Marítim (connexió entre Montgat i Sant Adrià de Besòs)
 2. Soterrament del ferrocarril al seu pas per Badalona (estudi de disponibilitat i sòl)
 3. Projecte museístic dels refugis antiaeris (bateries navals del Turó d’en Caritg)
 4. Rehabilitació de la masia de Cal Andal
 5. Descontaminació dels terrenys de l’antiga fàbrica “Lejías Conejo” (estudi i treballs tècnics)
 6. Descontaminació de la platja de la Mora (estudi i treballs tècnics).
 7. Conversió de la C31 en via semi urbana (estudi i treballs tècnics)

 

Santa Coloma de Gramenet

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i Primera secretària de l’agrupació, Núria Parlon considera que “Aquestes esmenes deixen un missatge claríssim: el clam d’un territori, d'una ciutat, en aquest cas Santa Coloma de  Gramenet, perquè el govern executi les seves competències". Parlon creu que “les tres esmenes colomenques, especialment la que fa referència al soterrament de la MAT, són gairebé un deure inexcusable per part del govern central. Els i les colomenques no es mereixen unes infraestructures, com la MAT, que trinxen el territori, afectant la seva qualitat de vida i el seu benestar futur”.  L’alcaldessa és contundent afirmant que "és vergonyós que el govern central del PP i la seva crossa de dretes, Ciudadanos, continuïn sense adonar-se de les necessitats reals de les ciutadanes i dels ciutadans". Les esmenes colomenques són:

 1. Redacció del projecte de cobertura de la B20 al seu pas per la ciutat.
 2. Trasllat de la subestació de Red Eléctrica Española i soterrament de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) al seu pas pels barris de Can Franquesa i les Oliveres i pel parc natural Serra de Marina.
 3. Execució de les obres d’ampliació del Museu Municipal Torre Balldovina i recuperació del Molí d’en Ribé.

 

Sant Adrià de Besòs

El municipi de Sant Adrià de Besòs presenta una única esmena, el projecte de recuperació de la platja davant les Tres Xemeneies. El seu alcalde Joan Callau apunta que “Sant Adrià reclama a l’Estat que assumeixi la recuperació de la platja davant les tres xemeneies perquè és la seva competència, de ningú més. En tot cas, els adrianencs i les adrianenques han de saber que hi ha un partit, el PSC, que treballa a tots els nivells per millorar la ciutat. La feina del grup parlamentari a Madrid n’és un bon exemple”.

Tiana

Com el cas de Sant Adrià el municipi de Tiana ha presentat un única esmena, el projecte i construcció de la canalització d’aigües pluvials al Torrent de Can Retola. L’alcaldessa tianenca, Ester Pujol  comenta que “la recuperació de la riera de Can Retola és un greuge històric amb el nostre municipi. La B20 va trinxar aquest paratge i ja fa molts anys que reclamen a la Generalitat i al Govern de Madrid la reparació”. Per a Pujolels interessos i el benestar dels tianencs i tianenques es defensen des de l’Ajuntament, però també fent servir tots els recursos, en aquest cas el grup parlamentari socialista, que tenim a l’abast”.

Els PGE es troben en fase de tramitació. La passada setmana es va realitzar el debat a la totalitat. A partir del 21 de maig es procedirà al debat i votació de les esmenes al ple del Congrés, després del dictamen de la Comissió de Pressupostos. Posteriorment el projecte anirà al Senat i cap a finals de juny està previst que torni al Congrés.

Paraules clau: