Barcelonès Nord

Èxit de la primera jornada municipalista del Barcelonès Nord

  • Actualitzat:
  • Creat:

Polítiques d’Igualtat i d’Habitatge. Aquests han estat els dos temes que han centrat la Primera Jornada Municipalista que ha organitzat el PSC del Barcelonès Nord aquest dissabte.

El Pompeu Lab de Santa Coloma de Gramenet ha estat l’escenari de la Primera Jornada Municipalista que han organitzat els i les socialistes del Barcelonès Nord i en què han participat un centenar de militants i simpatitzants. Sota el lema “Treballant per a enfortir els nostres barris i ciutats” la direcció comarcal vol posar l’accent en la reflexió i el debat dels temes que han de configurar els programes electorals de les properes eleccions municipals.

A les 10.30 del matí ha començat la primera mesa “Parlem d’Igualtat” en què han participat la Secretària de Feminisme de la JSC (joventuts) del Barcelonès Nord, Andrea Gutiérrez; l’alcaldessa i Primera secretària del PSC colomenc, Núria Parlon; i la diputada madrilenya del PSOE i Portaveu de la Comissió d’Igualtat del Congrés, Ángeles Álvarez.  En una conversa entre les ponents i el públic assistent s’han repassat diferents qüestions com els drets, l’educació, la prostitució o el missatge anti-feminista de l’extrema dreta.

Després d’una pausa s’ha desenvolupat la mesa “Per un habitatge digne”. La Secretaria general de la Vivienda del govern de Pedro Sánchez, Helena Beunza, ha repassat les accions encetades pel govern a Madrid, així com els reptes pendents en aquesta matèria, bàsicament en el camp del lloguer. El Tinent d’alcaldessa de Santa Coloma, Jordi Mas, i la Tinent d’alcalde de Badalona, Teresa González, han exposat la realitat a la qual s’enfronten els ajuntaments en aquesta qüestió. Manca de suport de la Generalitat, saturació per atenció als cassos de necessitat i desnonaments, o el total desinterès de les entitats financeres pels seus habitatges buits són alguns del problemes que s’han comentat.

La Jornada ha esta conduïda per la Secretària de Política Municipal del Barcelonès Nord i regidora adrianenca, Filo Cañete. El Primer secretari de la comarca, Esteve Serrano, ha anunciat que properament se celebrarà una segona Jornada per abordar la resta de qüestions com polítiques socials o seguretat amb la participació dels candidats i candidata d’aquesta federació: Álex Pastor, Badalona; Núria Parlon, Santa Coloma de Gramenet; Joan Callau, Sant Adrià de Besòs; Albert Sales, Tiana; i Andy Absil, Montgat.