Barcelonès Nord

Proclamats els candidats i candidata a les municipals

  • Actualitzat:
  • Creat:

Amb la proclamació aquest dissabte de la colomenca Núria Parlon per part del Consell de la Federació del Barcelonès Nord es completa la llista oficial de candidats i candidata de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana.

El Consell de Federació celebrat aquest dissabte al Pompeu Lab de Santa Coloma de Gramenet ha ratificat la proclamació de l’alcaldessa d’aquesta localitat com a candidata a les eleccions municipals del proper 26 de maig. El passat dijous l’assemblea local del PSC proclamava candidata Parlon després de seguir el procés de primàries marcat pels reglaments per a les ciutats de més de 50.000 habitants. En aquest procediment només es va presentar l’actual alcaldessa.

Molt semblants han estat els processos de proclamació a la resta d’agrupacions del Barcelonès Nord. Abans d’acabar l’any van ser ratificats els alcaldes de Badalona, Àlex Pastor, i de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, com a caps de llista socialistes de sengles municipis. Al novembre també va ser elegit Albert Sales com a candidat de Tiana, substituint a l’actual alcaldessa, Ester Pujol. Amb anterioritat ja havia estat escollit Andy Absil com a candidat a Montgat. Aquestes propostes han estat ratificades pel Consell Nacional del PSC, màxim òrgan del partit entre congressos. El proper dissabte 16 de febrer s’han convocat una altra sessió d’aquest organisme per ratificar la última tongada de candidats i candidates arreu de Catalunya.

Els i les socialistes del Barcelonès Nord governen a 4 dels 5 consistoris d’aquesta federació socialista.. El Primer secretari de la Federació, el Tinent d’alcaldessa colomenc Esteve Serrano declara que “estem treballant per consolidar el projecte socialista a la federació. Volem revalidar les alcaldies i guanyar Montgat”.

Un cop elegit el cap de llista de cada localitat s’obre ara el període de confecció de la resta de la llista electoral que haurà d’estar enllestit abans del 19 de març. També en aquest cas les llistes aprovades per les agrupacions hauran de ser ratificades en un Consell de Federació i en un Consell Nacional previst per inici del mes d’abril.

Paraules clau: