Barcelonès Nord

Prou a la confrontació, les trinxeres i la intransigència. No podem seguir perdent més temps

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López considera les candidatures dels i les socialistes "un paper en pro de la convivència i del progrés per a tothom"

"Els socialistes estem en política per transformar i millorar la vida de les persones, perquè, al final, les banderes, les pancartes, els llacets, no paguen factures, ni garanteixen una millor sanitat, ni les pensions, ni millors polítiques socials" ha sentenciat aquest matí la Ministra i candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, en l'acte de suport als candidats municipals del Barcelonès Nord celebrat a Sant Adrià del Besos.

Batet considera que hi ha "moltes raons per ser optimistes", ja que els i les socialistes "hem pogut governar i reconquerir llibertats i drets que els ciutadans havien perdut amb el que semblava impossible, només 84 diputats" per això ha explicat que la campanya socialista serà una campanya positiva "centrada en la convivència i el progrés social". La candidata socialista a les eleccions generals ha explicat que les eleccions del 28A són "unes eleccions binàries en què només tenim dues opcions: avançar o retrocedir" i ha alertat que, aquest cop, el problema de la dreta "no és que arribi tard a tot, sinó que el que volen fer és involucionar, una Espanya en blanc i negre". Per això demana "posar les llums llargues" i "dir prou a la confrontació, les trinxeres i la intransigència per no seguir perdent més temps".

Per la seva banda, el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha volgut fer èmfasi la necessitat que la política "gestioni el present i pensi en el futur i no a obrir debats estèrils com la proposta de dur armes que ha fet VOX o el debat entorn els símbols a les institucions". Per Javi López, les candidatures dels i les socialistes "són un paper en pro de la convivència i del progrés per a tothom", elements que veu molt necessaris "en aquests moments en què està en perill la democràcia, la convivència i la construcció de la Unió Europea".

Lídia Guinart, diputada i candidata al Congreso ha destacat la necessitat de tirar endavant polítiques del segle XXI com són el feminisme i l'ecologisme, que considera "que només es podran fer si governem els socialistes als municipis i al govern". Guinart ha denunciat la inacció que es va trobar Pedro Sánchez en accedir al Govern després de 8 anys del PP i ha alertat que el Govern de Catalunya tampoc fa acció de govern:"només es dedica a gesticular i a malmetre les institucions de tots" ha explicat, i ha posat com a exemple la transferència de 17 Milions d'euros del pacte d'estat de violència de gènere: "D'aquests milions 13 han anat a parar directament a la Generalitat i Torra no ha fet res amb ells encara".

Finalment, el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha volgut agrair el treball de 4 anys realitzat pels alcaldes i candidats a les municipals al Barcelonès nord, Álex Pastor, alcalde i candidat per Badalona, Núria Parlon, alcaldessa i candidata per Santa Coloma, Joan Callau, alcalde i candidat per Sant Adrià, Andy Absil, candidat per Montgat, i Albert Sales, candidat per Tiana. Illa ha resumit en 4 punts "el denominador comú" dels socialistes als ajuntaments: "hem generat estabilitat, hem defensat la convivència que altres han volgut trencar, hem fet polítiques socials malgrat una Generalitat desapareguda i un govern del PP a Espanya, i hem anteposat els interessos del municipi per sobre de tot".

Paraules clau: