Barcelonès Nord

Un PSC més fort, també al Barcelonès Nord

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el 14è Congrés del PSC en què la nostra organització està preparada per assolir nous reptes i amb una presencia important de membres de la nostra federació

Els dies 13, 14 i 15 de desembre el Palau de Congressos de Catalunya va acollir el 14è Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya. Miquel Iceta va ser ratificat com a Primer secretari, es van renovar diferents òrgans de direcció i es van aprovar diferents resolucions i ponències que marquen l’ideari polític de la nostra organització pels propers tres anys. Justícia social, feminisme i ecologia han estat els principis bàsics de la revisió del projecte socialista.

La delegació del Barcelonès Nord composada per 138 companys i companyes, entre delegats i observadors i observadores, va tenir una participació activa al Congrés. La companya Lídia Guinart, ponent a l’apartat de feminisme; Raül Moreno, com a ponent de polítiques socials; Jordi Mas, habitatge; i Rubén Guijarro, president de la ponència d’Estatuts, han tingut un important presència al debat congressual.

Renovació del direcció

Els delegats i delegades van ratificar amb més d’un  94% de vots afirmatius la Comissió Executiva Nacional confeccionada per Miquel Iceta. En aquesta nova executiva destaquem la presència del colomenc Raül Moreno com a Secretari de Polítiques Socials i Igualtat. L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, també són secretaris nacionals.  En el cas de Pastor, a l’àrea de Política Municipal, i en de Parlon a l’àrea de Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Congrés també ha elegit una part dels membres que formaran part del Consell Nacional del PSC, el màxim òrgan entre congressos. Pel Barcelonès Nord hi són presents Manuela de Madre, Caterina Mieras i Rosa Barenys. A més, l’adrianenca Mª Carmen Aguado formarà part de la Comissió de Garanties i Registre.

Després de la celebració del congrés nacional, en un termini màxim de dos mesos s'ha de celebrar el Congrés de la Federació del Barcelonès Nord i, posteriorment, les assemblees per renovar les direccions a les agrupacions locals.

Paraules clau: