Barcelonès Nord

Participació activa del Barcelonès Nord al 14è Congrés del PSC

  • Actualizado:
  • Creado:

La federació socialista acudeix al màxim òrgan del PSC amb una delegació de 138 militants que comença aquest divendres 13 de desembre al Palau de Congressos de Barcelona. Diferents companys i companyes participen activament en les ponències.

El Partit del Socialistes de Catalunya celebra els dies 13, 14 i 15 de desembre el seu 14è Congrés, en què s’haurà de renovar la direcció i aprovar els documents programàtic pel proper període. Després del procés de primàries per elegir la figura del Primer o primera secretària  en què només es va presentar Miquel Iceta, els delegats i delegades hauran de ratificar el candidat de nou com a Primer secretari, debatre l’informe de gestió de la direcció sortint i votar la composició de la nova executiva nacional així com d’altres òrgans de direcció i una part dels consellers i conselleres nacionals.

Al conclave socialista participen 138 militants entre delegats/des i observadors/es de la Federació del Barcelonès Nord que inclou les agrupacions de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana. Aquests han estat elegits a les darreres setmanes a les corresponents assemblees locals, d’acord a la ràtio de nombre de militants fixada pel reglament del congrés. Els 92 delegats o delegades s’enquadren en alguna de les 5 comissions del Congrés, amb veu i vot; els 46 observadors i observadores tenen presència a les comissions, però sense vot. A més hi ha la figura del convidat i convidada al Congrés.

Així, Badalona serà l’agrupació més nombrosa amb 50 delegats/es i 25 observadores/es. Segueix Santa Coloma de Gramenet, amb 30 i 15; Sant Adrià de Besòs, amb 8 i 4; Tiana, amb 3 i 1; i Montgat amb 1 i 1.

Durant el cap de setmana en cinc comissions es debatran els documents programàtics en cinc comissions: document d’estratègia política, programa i organització amb els estatuts i el codi ètic. En la redacció dels documents i al capdavant de la ponència hi figuren membres de la federació com la diputada al Congrés de Madrid, Lídia Guinart (apartat d’igualtat i feminisme); el diputat al Parlament, Raül Moreno (inclusió social); l’ex-regidor colomenc, Jordi Mas (habitatge); o el regidor badaloní, Rubén Guijarro (organització). Els i les militants han tingut un període per presentar les esmenes als documents que es debatran a les comissions.

Pel Primer secretari del Barcelonès Nord, Esteve Serrano aquest Congrés “torna a demostrar la vitalitat i el compromís del nostre territori amb el projecte de consolidació de les polítiques progressistes i nítidament d’esquerres”. Per Serrano el lema del Congrés “Som justícia social, ecologia i feminisme, és un reflex fidel dels principis que inspiren la nostra acció política. Només cal repassar la realitat als municipis on governem”.

Després de la celebració del Congrés Nacional, a finals de gener,  s’iniciarà el procés de celebració dels congressos de federació i posteriorment de les agrupacions.

Palabras clave: